Istoric

Societatea RYLKE PROD deservește comunitatea gorjeană prin servicii de calitate, de aproape 30 de ani, situându-se în ultimii 6 ani în top 3 companii naționale pe domeniul sau de activitate.

1993

SC RYLKE PROD SRL stă la dispoziția clienților din 1993.

Firma cu sediul social inițial, în Târgu-Jiu, str. Eroilor, nr.7 a fost înființată la dată de 02.09.1993. Cum activitatea principala inițială era cea de producție, iar societatea deținea un spațiu adecvat producției în Orașul Horezu, Jud. Vâlcea, la aceeași dată a fost deschisă și o filiala. Producția de zahăr vanilat și praf de copt, reprezentau principalele activități de producție. Adiacent activității de producție, au fost desfășurate și activități de prestări servicii precum ambalarea de: boia de ardei iute, boia de ardei dulce, foi de dafin, cacao, piper negru/alb/mixt, bicarbonat de sodiu/amoniu, boabe de muștar și alte produse.

1995

Firma RYLKE PROD devine singură firma privată clasată în top 10 companii județene din domeniul producției alimentare, situându-se pe locul 7.

Concurând cu firme de stat și private din industria alimentară, Rylke Prod este premiată pentru prima oară de Camera de Comerț și Industrie Gorj la dată de 27.09.1996.

Au urmat decenii de investiții permanente și de permanentă dezvoltare pe două direcții în particular:

  • activitate de comerț cu amănuntul, cu produse alimentare tip market;
  • activitatea de prestări servicii cu utilaje de construcții și terasiere.

2016

Performanțele și tenacitatea companiei sunt răsplătite la nivel național.

Astfel, în dată de 25.14.2016, SC RYLKE PROD SRL se clasează pe locul 1 la nivel național la categoria întreprinderi mici pe domeniul de activitate cod CAEN 4729, premiul fiind înmânat de ministrul finanțelor la acea dată, Anca Dragu, în prezența multor oficialități de stat și din guvern.

2017

Performanțele și tenacitatea companiei sunt răsplătite la nivel național.

SC RYLKE PROD SRL se situează pentru al doilea an consecutiv în fruntea clasamentului pe același domeniu de activitate, cod CAEN 4729. La 03.11.2017, a fost din nou premiată, de ministrul finanțelor de la acea vreme – Orlando Teodorovici, în prezența multor oficialități de stat.

2018

RYLKE PROD își menține poziția de lider al clasamentului la categoria întreprinderi mici și mijlocii, pe același cod CAEN 4729.

Pe 02.11.2018, în anul centenarului, premiul a fost înmânat de primul ministru al României aflat în funcție la acel moment – Ludovic Orban.

Întrucât o asemenea performanță nu putea fi trecută cu vederea, reprezentantul firmei Rylke Prod SRL, a primit invitația din partea președintelui Klaus Werner Johannis de a se implică în Proiectul România 100. În cadrul întâlnirilor de la Camera de Comerț și Industrie a României managementul RYLKE PROD a venit cu idei și inițiative în sprijinul proiectului derulat de Președinția României, însă din păcate, proiectul a fost oprit ulterior.

În continuare firma a primit multe premii de la Camera de Comerț și Industrie a României, premiul fiind înmânat în prezența președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României Dl. Mihai Daraban la dată de 09.11.2017, la Complexul Expozițional Romexpo, Camera de Comerț și Industrie Gorj – locul 1 – decembrie 2011 și multe alte premii.

2020-2022

Deși o parte din activitatea firmei a fost sistată, fapt ce a afectat poziționarea la nivel național a firmei, Rylke Prod a rămas în primele 3 locuri la nivel național, dând dovadă de reziliența pe perioada crizei sanitare.

Prin investiții continue, s-a reușit dezvoltarea unor noi activități, de această dată în industria ospitalității. Proiectul de suflet, a constat în deschiderea unei cafenele și a unei pensiuni într-o zona ultra-centrală.

Pentru a asigura un viitor sustenabil firmei, dar și din grijă pentru mediul înconjurător și comunitatea în cadrul căreia Rylke Prod își desfășoară activitatea, managementul a decis implicarea în perioada imediat următoare într-un proiect pentru producerea de energie verde fotovoltaică.

Povestea RYLKE PROD ce se apropie de finele primelor 3 decenii de existența – perioada de permanentă dezvoltare și diversificare a portofoliului de activități a societății – continuă în același ritm.